2012-07-05 ? 18:58:05

Smulans kläder

Hejsan hoppsan!
Igår kväll så fick jag ännu ett ryck efter middagen med att sortera om Smulans kläder i hennes stora byrå. Hon har dock inte lite saker om man säger så, då sex stora lådor är packade med bara hennes saker.

Men efter en stund så tänkte jag att jag börjar med storleksordningen igen. Men denna gången kanske det är bättre att ha en storlek i varje låda. Så Nu har hon en stor låda med alla sina kläder i storlek 50, nästa i 56 och den andra 62 och tillslut är det lite blandat i den andra då man kan göra det senare när hon växer ikapp. Men jag trodde liksom att vi hade mer än vad vi hade. Men mest kläder hade vi ändå i storlek 62 haha.. Nu är där fint i hennes lådor i alla fall, till och med så att hennes pappa lätt bara kan ta några fina kläder där utan att börja kolla om det är storlek 50 eller 56 :-)
 

Och idag har vi även gått ner med vagnen till bilen, bara för att verkligen se så att den skulle få plats i lilla blå. Men att bara stå där med vagnen och hitta hur man nu fällde det och tog av korgen var ju ett rena rama helvete på jorden. Men två hjärnor är bättre än en, så vi kom på sen hur vi fick i hopa vagnen. Sedan var det bara att hålla tummarna på att den skulle gå in. Vi försökte höger och vänster vänder vagnen åt alla möjliga håll. Men tillslut kom baby på att om vi tar av ett stort hjul så kanske det går lättare. Klart hade han rätt och vagnen går in utan problem nu.

Men sedan finns där ju andra problem som måste lösas på bästa möjliga sätt. Jag skulle ta upp vagnen för andra våningen igen. Och mina damer och herrar jag skojar inte när jag säger att jag blev svettig. Det är tungt det är bökigt och jävligt att först bära upp korgen som hon då kommer att ligga i, för att sedan ta underredet och dra upp för alla trapporna. Så vi tänkte att man kanske kunde ha underredet i källaren och bära upp korgen istället. Kanske lättare än att bara springa upp och ner hela tiden..

Andra problemet är väl det här med bilbarnstolen. Ja den får bra med plats i baksätet, men eftersom vi bara har en tvådörrars bil så tror jag nog ni vet vad jag menar. Då kanske det är lättare att först ta ut babyskyddet och sätta fast henne ordentligt för att sen bära in den i bilen och krypa in där bak och klicka fast henne när att göra det där i bilen. Vi får la se när hon väl har kommit till världen. En sak i taget om man säger så!

Kommentarer
elin

Haha vet hur det känns att dra vang upp för dom tarpperna där. när vi bode där så bode vi på tredje vån. Men jag stälde vagnen i barnvagns förrådet.....

Svar: Ja vi funderade också på att ställa den där. Bättre för ens rygg också på samma sätt att slippa dra den upp och ner för alla dessa trappor ..
Elina Holmqvist

2012-07-05 @ 19:31:33
Sandra

God kväll, jag har också tvättat och sorterat lillans kläder idag. Vilket projekt, men insåg i alla fall att hon inte behöver mer kläder. Och som tur var hade vi kanske max 3 st plagg i 50 (då vi inte kommer kunna använda den storleken). Vi måste också ha babyskyddet i baksättet för att vi inte kan stänga av airbagen fram till. Men tur har vi då bilen har 4 dörrar :) vagnen får plats om man tar av hjulen ;) men allt löser sig efterhand!

Svar: Haha, ja allting löser sig ju alltid efter hand. Man hittar sina små knep för att allting ska fungera såklart :)
Jasså hur mycket skulle eran tös väga då hon kommer ?
och vad vägde hon då ni var på sista ultraljudet?
Elina Holmqvist

2012-07-05 @ 19:32:27
URL: http://Sbengtsson.blogg.se
Sandra

Vecka 33 när vi var på ultraljudet så vägde hon 2550 g, skulle väga enligt det "normala" 1990 g. Så +28,9 %. Beräknad vikt vid födsel var 4200 g. Så hon sa till mig att 50 kommer inte vara lönt att köpa, eller ta med oss till bb. Hur stor/liten var er flicka? :)

Svar: Vår lilla snäcka va då vi gjorde vårt Ultraljud i vecka 33 också. Då vägde hon 2015 och är beräknad att väga mellan 3-3500. Hon frågade mig om BM hade mätt mig och frågade hur stor jag va. Så tänkte jag jaha? Är hon liksom för liten eller haha. Så då va mitt sf mått 29 hon tyckte det va helt okej ..
Elina Holmqvist

2012-07-05 @ 22:08:09
URL: http://Sbengtsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!